Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2007 17:43 - Стефка Съботинова посетена от извънземни
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 1413 Коментари: 0 Гласове:
0



           

  imageИстинска мистерия около личния живот на именитата българска певица Стефка Съботинова беше разкрита след повече от 6 месеца ревностно пазене в тайна. Големи заслуги за това безусловно има Иван Иванов, дългогодишен близък приятел на изпълнителката, помогнал й да преодолее страха и изненадата от необикновеното събитие.

Една сутрин Стефка разтревожено звъни на Иван с молбата веднага да отиде у тях. Още на вратата добрият мъж с изненада забелязва странно притеснение, което излъчва дългогодишната му приятелка. Влизайки в антрето, певицата запретва своята блуза и показва изключително странен белег върху кожата в областта под лявата гърда, от който все още струи кръв. „Белегът беше като от преди часове направена операция, от двете страни на който личаха следи от фино направен шев”, развълнувано разказва за необикновената гледка Иван.



1. Няколко години по-рано


Както разказва за себе си певицата, тя често сънува приятни и цветни сънища. Но един от тях е необикновен. Няколко години преди случката със странната операция, спейки дълбоко в леглото си, на сън й се явява Бог.

Стефка се намира пред един висок стълб, „като електрическите”, както пояснява тя, поставен върху пирамидална основа и в ярко червен цвят. До нея в съня й е колежката й Тинка Пешева, с която по това време пеят в дует. Изведнъж Стефка чува глас „Господ идва!” И в този момент срещу нея се задава самият Бог във формата на силна светлина, като в следващия момент певицата различава лице и тяло, облечено в червенa мантия. „До Господ стояха две същества в бели одежди”, спомня си още Стефka. Тогава тя пада на колене пред Бог и започва да плаче: „Господи, аз сигурно съм много грешна, но много те моля да ми простиш!” Тогава Всевишният се приближава към нея и я погалва много нежно, като отвръща: „Стефка, бъди благословена!” Тя става и започва да се катери по пирамидата нагоре, докато накрая стига самия връх. А от там съзира прекрасна гледка - синьо и лазурно море. Тогава Стефка решава да извика и колежката си горе, но Тинка отказва: „Не, аз не мога, ти стой горе!” В този момент Стефка се събужда.

На сутринта й се обаждат по телефона, за да й кажат чудесната новина, че феноменалната й песен „Притури се планината” е покорила върховете на световните музикални класации. Този успех страшно развълнува Стефка, тъй като по това време авторските права върху песента са притежание на швейцареца Марсел Селие, голям почитател на българския автентичен фолклор. Негова е поръчката на модерния аранжмент, върху който е наложен гласа на родната изпълнителка. Никакво съмнение за певицата, че необикновеният сън, в който вижда Бог, предрича феноменалния й успех. На този успех тя се радва на върха на пирамидата.



2. „Стефка е човек с мисия”


Необикновена роля в живота на Стефка Съботинова играе плевенската ясновидка Вера Кочовска. Между другото, и самото запознанство на двете жени е странно. Всичко започва с една приятелска сбирка в Плевен. Вера звъни на Иван и го моли да доведе със себе си и Стефка, без изобщо да знае нещо относно певицата. „Хората, които събирам около себе си, не са случайни. Вие сте родени на този свят с мисия”, обяснява подбора на гостите си ясновидката. След сбирката Вера дори обсъждала неща със Стефка, които преди това само изпълнителката е знаела за себе си.

Мистерията около двете жени продължава и след случката в Плевен. Един ден Стефка готви пуйка със зеле за „Бог да прости!” за починалия си съпруг Димо. Когато отива да раздаде от храната на един комшия, тя подава на съседа си с мисълта за съпруга си, но не произнася името му. Малко след като се връща в дома си телефонът звъни. Вдига и Вера сърдито отвръща: „Ти днес, като раздаде пуйка със зеле за Димо защо не каза, че е за него?!” И затваря телефона. Стефка и внукът, който също чува разговора, остават изумени.

Много често Вера използва Иван Иванов за посредник в общуването си със Стефка. Казва: „Кажи й да ми се обади!” И досега Иван не може да разбере защо е избран за връзка между двете. Вера твърди, че Иван и Стефка са били брат и сестра в предишния си живот.



3. Операция или...?


Мистериозната история връхлита Стефка Съботинова в края на май миналата година. Една вечер певицата взема обичайния си душ, слага си нощницата и си ляга. „Изведнъж около леглото ми застанаха трима мъже, облечени с някакви сребристи одежди и с антени на главите. Не можех да си дам сметка сънувам ли, или това наистина се случва - развълнувано разказва Стефка. - Понеже съм силно вярващ човек, си казах: „Боже и свети Архангле, сигурно са дошли да ме приберат!” След това единият започнал да общува мислено със Стефка. „Попита ме какво ме боли. „ По това време певицата има силни бодежи в лявата ръка, но не ходи на лекар, тъй като мисли, че това е следствие от преживяната преди време на същото място страшна болест - херпес зостер. Затова Стефка отговаря на странните посетители, че я боли ръката. Сънят свършва дотук...

Разрезът от странната операция

На сутринта певицата се събужда и първата й работа е да се отправи към банята за сутрешен душ. Съблича се в коридора, в който има огромни огледала, и изведнъж с изумление вижда, че по диагонал - под лявата й гърда има кървава зашита резка, дълга около 30 сантиметра. Не чувства никакви болки от раната, вече не я боли и ръката. От двете страни на разреза личат и белези от шев. Стефка е уплашена от видяното и веднага звъни на Иван да дойде у тях. Показва му раната, от която мъжът също е изумен. Първата му реакция е да звънне на общата им приятелка Вера Кочовска. „За Стефка ли се обаждаш? И какво толкова сте се уплашили, дойдоха, оперираха я и си заминаха!”, казва му ясновидката, без да е дочакала да разбере защо й се обаждат, и настоява да чуе певицата. „Стефче, не се бой, това ти е отгоре!”, лаконично отсича Кочовска и веднага затваря телефона.

Иван предлага на Стефка да я заведе на лекар, за да разберат какъв е този странен разрез под гърдата й, но певицата, която по принцип се страхува от медици, за да не кажат нещо страшно, категорично отказва под предтекст, че ще я помислят за луда. Моли Иван да не казва на никого какво е видял. „Сине, разбираш ли, аз съм жена на възраст и ще помислят, че съм превъртяла”, казва тя и заживяла както обикновено, само дето странният белег й напомня, че с нея се е случило наистина нещо необяснимо. Между другото Стефка Съботинова никога не е била оперирана. А ръката, след тази странна интервенция, изобщо вече не я боли. Кървавата диря от белега обаче стои близо месец.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181831
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол