Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2008 21:55 - Камъните „Ика” от Перу
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 3244 Коментари: 1 Гласове:
0



Камъните „Ика”, наричани от мнозина една от най-големите енигми на нашето съвремие, представляват колекция от андезитни камъни, на които има гравирани сцени с динозаври, както и изображения, представящи напреднали технологии. Възрастта им се определя на повече от 13 милиона години, което напълно противоречи на нашето съвременно разбиране за произхода на човека на Земята, което представлява истинско предизвикателство за научните среди и поставя под въпрос дори теорията на Дарвин.

imageimage imageimage
Човек наблюдава небето с телескоп Човек наблюдава небето с телескоп
imageimage imageimage
Група от 4 камъка показват заемните полукълба на които има изображение на континентални маси, които днес са част на митологията. Група от 4 камъка показват заемните полукълба на които има изображение на континентални маси, които днес са част на митологията.

Тези около 15 000 на брой камъни са открити в крайбрежната област на безлюдният град Ика в Перу, намиращ се на около 300 километра от столицата Лима.

Историята на тези мистериозни камъни започва през 60-те години на миналия век, когато фермер открива многобройни купчини от странни камъни. Той бързо бива заинтригуван от изображенията по тях и решава да ги продава на туристи като сувенир, което от своя страна му донася много известност, след като новината за тези камъни бързо се разнася сред научно-археологическите среди. Множество археолози бързо пристигат в Перу, за да изследват тези открития.

Правителството на Перу също проявило интерес към тези камъни, от по-различни съображения. Тъй като в Перу търсачите на контрабандни археологически находки изобилствали, то не искало да си създава повече проблеми с откриването на тези камъни. То накарало фермера, които открил камъните, публично да напише, че те не са автентични, а са изработени от него, опитвайки се по този начин да потули уникалното откритие. През 1966 година, местен доктор на име Хавиер Кабрера започва да колекционира камъните и става основният им купувач от бедния фермер.

Една част от камъните привлякло особено вниманието на д-р Камбера и група археолози. Те открили по тях странни изображения на земната повърхност, някои от които много наподобяват съвременната форма на някои континенти. Впечатляващо, учените геолози, посредством компютърни модели открили, че изображенията на тези континентални форми напълно съвпадат с положението на земните континентални плочи от преди 13 милиона години.

Тогава, несъмнено трябва да запитаме, кои са били тези хора преди 13 милиона години, притежаващи тези способности и познания да изобразяват с такава точност положението на континентите? Още по-интересен е фактът, че на много от камъните може да се видят сцени като човек, яздещ динозавър, операции с Цезарово сечение, човек наблюдаващ звезди с телескоп, както много други.

Разбиранията на съвременната наука твърдят, че първите хуманоиди са се появили преди около 4.5 милиона години, което е в пълно противоречие с откритието на камъните „Ика”. Това представлява сериозно предизвикателство за научните среди и съвременните ни разбирания за произхода на човека.
crystalinks.com




Тагове:   перу,   КАМЪНИТЕ,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - Веб, коя си ти? Най-цения блог пр...
14.01.2008 22:02
Веб, коя си ти? Най-цения блог правиш, всеки ден мъдрости .И отваряш сетивата ни и отворяш душата ни за тях.Колко много неща не съм знаела а все чета точно тези неща.И ето те теб едно съкровище и все откриваш удивителни ,приказни неща за света, за нас...
с обич и благодарност ДЖУЛИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181757
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол