Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2008 16:37 - ПРИВИДЕНИЯТА МОГАТ ДА СЕ ФОТОГРАФИРАТ
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 1130 Коментари: 1 Гласове:
0



imageДо средата на Х1Хв. е общоприето становището, че е невъзможно да се заснеме един призрак, тъй като той няма физическо тяло и е невидим за човешкото Практиката обаче показва точно обратното. През 1862 г. за първи път в историята на нашата цивилизация е снимка на привидение.

Неин автор е фотографът любител Уилям Мълър. През същата година полицията го задължава да предаде в участъка негова снимка за нуждите на важно полицейско разследване. Фотографът в момента не разполагал със свое изображение и решава да си направи. Поставя фотографската си камера на статив, сяда пред обектива, а негов близък натиска копчето на камерата. На другия ден снимката е готова. Тя представлявала седнал на стол джентълмен на средна възраст, облечен в духа на тогавашната мода, а зад него се очертавал силуетът на полупрозрачна дама в бяла дреха. Върху лицето й било изписано отчаяние. Оказва се, че това е братовчедката на фотографа, починала преди 2 години в същия дом.

Уникалната снимка заедно с негатива е анализирана десетки пъти от специалистите, в това число от полицейски фотоексперти в Ню Йорк и е призната за истинска. С нея започва периодът на така наречените "спиритически фотографии". От 1862 г. до ден днешен в света са направени няколко хиляди фотографии на духове и привидения, но само 197 са признати за автентични.

Известният физик и психолог Уилям Крукс /починал през 1919 г./, президент на Британското дружество за психически изследвания, е първият учен в света, който използва в изследванията си възможностите на ясновидци. Той привлича за съвместна работа прочутата на времето врачка Фролин Кук, която викала духове на починалите и двамата заедно провеждат десетки експерименти с обитателите на отвъдното. В присъствието на свидетели те се свързват с духа на Кети Кинг. Самата тя им признава, че е дъщеря на Джон Кинг, главатар на банда морски пирати. На сеанса са на-правени многобройни снимки. На една от тях Уилям Крукс, дебеличък елегантен мъж с побелели коси е седнал на стол, а до него е изправена красива млада дама в бяла рокля, с бяла шапчица на главата и бял воал. Фигурата изглеждала като на жив човек, само облеклото напомняло епохата на средновековието. Оттогава случилото се е известно в окултния свят под названието "Феноменът Кети Кинг".

Не по-малко известна е и фотографията на т.нар. Дама в кафяво. През септември 1936 г. леди Таунсънд, стопанка на замъка Рейнхъм в Норфолк, Англия, кани фотографа професионалист Шайър да направи серия снимки на нейното имение. Когато той и асистентката му монтират своята апаратура в парадната зала на за мъка, с изумление съзират върху широкото стълбище висока полупрозрачна женска фигура в светлокафяв цвят. Призракът започва бавно да слиза по стълбището, което позволява на фотографа да го щракне няколко пъти.

Военните специалисти, на които лейди Таунсънд дава за анализ снимките, са единодушни, че това всъщност е привидението на замъка, известно под името Дамата в кафяво. Според легендата всяка година този призрак два пъти посещава двореца. Онези, които са го срещали, твърдят, че вместо очи имал празни орбити.

Подобни снимки на привидения са правени и в по-новите времена. През 1977 г. английското списание "Максим" помества уникална фотография - зад кормилото на току-що купен автомобил "Бентли" е заснет в крупен план седнал полупрозрачен млад човек. Снимката е направена от собственика на колата пред офиса му. Местните специалисти обясняват на изумения любител фотограф, че призракът вероятно принадлежи на младеж, който преди години е загинал по време на катастрофа на същото място.
chudesa.net



Гласувай:
0



1. wanksta - ...........
15.01.2008 17:25
Аз лично съм виждал жена с рога,съва светлина около тялото й и въртящи се спираловидно очи.Вярвам,че има паралелен на нашия свят,различен от този на съня,който също е реален.Да не продължавам,за да не отчая някой дотолкова,че да познае себе си в някоя ситуация и да посегне на живота си :) хаха
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181812
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол