Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2008 13:23 - Ватикана премълчава пророчество за апокалипсиса
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 4491 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 17.01.2008 13:24


Държавният секретар на Ватикана Тарчизио Бертоне - вторият човек от обкръжението на Папата, опроверга твърденията, че Църквата крие, че Божиятя Майка, която се явила преди 90 година на деца, близко до хълма на град Фатима в Португалия, е предсказала края на света.
Трите «тайни на Фатима» били записани от Лусия душ Сантуш, която в детството си била свидетелка на това чудо, а впоследствие станала монахиня-кармелитка. Записките с нейните видения били изпратени във Ватикана в запечатан плик. Две «тайни» били разкрити. В тези пророчества се говорело за ужасите на световните войни и тоталитаризма, потресли света в XX век, а също и за връщането на комунистическа Русия към христианството.
Папа Йоан Павел II предположил, что третата «тайна» било предсказанието за покушението върху живота му през 1981 г. Само че не му се отдало да успокои привържениците на теориите на заговора: много от тях обвинили Светия Престол в това, че той е разкрил само част от пророчествата на Фатима.
Антонио Сочи, католик, журналист и автор на книгата «Четвъртата тайна на Фатима», разказва, че отначало той приел трактовката на Йоан Павел II. Само че по-нататъшните изследвания го навели на мисълта, че покойният Папа е съобщил само «част» от истината.
Журналистът смята, че останалата част от «тайната» предсказва криза на вярата на Запад и крушението на църковната йерархия под натиска на «отстъпничеството и ереста». Марко Тозати, специалист по Ватикана и автор на книгата «Пророчествата на Фатима», смята също, че Ватиканът, както се полага, «крие нещо» за да не «всява паника сред милионите вярващи».
Само че когато миналата седмица, на 130 км от Лисабон, в град Фатима, по случай 90-ата годишнина от «виденията» се събраха десетки хиляди хора, кардинал Бертоне заяви, че мисълта за «катастрофи от световен мащаб» или гибел на Христианската Църква е «чиста фантазия».
Кардиналът отдавна се сражава с теориите на заговорите, които касаят Църквата, като «Кодът да Винчи» - кардиналът нарече тзи книга «пълна лъжа». В книгата «Последното видение на Фатима: моите срещи със сестра Лусия» кардинал Бертоне пише, че монахинята е потвърдила думите на Йоан Павел II за «третата тайна». Сестра Лусия починала през 2005 г. На 97 годишна възраст.
«Четвърта тайна не съществува, - заяви той. – Всички сведения бяха разкрити и интерпретирани вярно». Кардиналът намекна, че зад теориите на заговорите стоят «противници на христианството».
В предисловието към книгата на кардинал Бертоне Папа Бенедикт XVI пише, че като разказва за «третата тайна» неговият предшественик е «разкрил истината като е предизвикал смут сред авторите на апокалиптични интерпретации и измислици».
Виденията на Фатима
Първа тайна
«Дева Мария ни показа великото море на огъня, което, изглежда, беше под земята. В този огън потъваха дяволите и душите в човешки облик, приличащи на прозрачни горящи въглени, всичките почернели или блестящи като бронз».
Втора тайна
ще се обърне към вярата и ще се възцари мир. Ако не, тя ще разпространи своите грешки по цялата земя, ще последват войни и преследвания на Църквата.
Трета тайна
«Град от куршуми и облечен в бяло епископ ... пада мъртъв на земята».
chudesa.net


Тагове:   Ватикана,


Гласувай:
0



1. анонимен - мълчанието на църквата
05.08.2008 21:44
Светият Синод мълчи и за личните карти,които САЩ настояват да се въведат у нас! А това е прелюдия за ЧИПА с код 666, който искат да ни инплантират !!! Руската и Гръцката православна църква отдавна ИЗЛЯЗОХА с ОБРЪЩЕНИЕ против това!!! ХОРА,още правите ли си илюзии в КОИ времена живеем ?!- /справка АПОКАЛИПСИСА на ЙОАН /
цитирай
2. анонимен - старецът паисий
16.05.2009 22:02
наскоро бях на неговия гроб, и напълно споделям това, което той също е предрекъл. Глобализма е световна заплаха и форма на проява на антихриста. С тези чипове, стремежът е да ни превърнат в бели мишки и да се останови хегемония на американците.Трябва да се боеим с това. Надеждата ми е в православието и възраждането на Русия! Бог да ни пази!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181745
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол