Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2008 19:27 - ТЕЛЕПОРТАЦИЯТА ОСТАВА НЕОБЯСНИМО ЯВЛЕНИЕ
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 1756 Коментари: 0 Гласове:
0



  imageЗа телепортацията като явление започна усилено да се говори през последната четвърт на миналия век, и то предимно във фантастиката и по филмите. Но свидетелства за мигновеното преместване на човек на големи разстояния съществуват от най-дълбока древност, само че науката досега не проявява сериозен интерес към тях и желание да намери разумното им обяснение.

Така например от древните летописи е известно, че в I в. след Христа римският император Домициан изправя пред съда философа Аполоний Тиански. Малко преди съдията да произнесе жестоката присъда пред очите на императора и на многобройната публика, философът сякаш се стопява във въздуха. В същото време се озовава на стотици километри далече от Рим. За тогавашното мислене случилото се е извършено само с помощта на демони и дяволи.

В промеждутъка между 1285 - 1300 г. руският монах Никон попада в половецки плен. Там той не престава да мисли и да говори за бягство и затова е строго охраняван от неколцина стражари. На третия ден от пленяване-то си за изненада на всички монахът става невидим и в същия миг се оказва в Печорската църква "Света Богородица", която е на голямо разстояние от лагера за пленници.

Много интересен е и случаят с гастролиращия в Петербург илюзионист Хари Худини, който често изчезвал пред очите на многобройната публика. За тогавашните руски власти уменията му са плод на фокусническия му майсторлък. Затова Худини е хвърлен в изолирана килия в Петропавловската крепост, откъдето според тогавашните съвременници никой не е избягал и не може да избяга. Само че още на другия ден килията се оказва празна, а самият Худини сякаш пада от небето в стаята на градския полицейски началник.

На 3 юни 1871 г. медиумът госпожа Хуппи изненадващо вместо в своя дом в Лондон се озовава на многолюдно сборище на спиритисти, провеждащо се в друг град. Дамата учудва с присъствието си не само публиката - самата тя е удивена от попадането си в тяхната среда и от собствения си вид, защото се оказва чисто гола, а собствените й 100 килограма не са били сред най-приятните гледки.

Не по-малко интересен е и станалият в Америка вече в наше време случай с чернокожия Хадад. За свое провинение той е осъден да излежи тежко наказание в един от най-строго охраняваните затвори в САЩ -" Форт Ливенвърт". Голямо е изумлението на затворническата администрация, когато установява, че в следобедните часове Хадад не е в килията си, не е на двора, не е изобщо в затвора, а е на опашка за концертни билети. Късно вечерта, след посещението си на музикалното събитие той цъфнал пред затворническата врата и със силни удари по нея дал да се разбере, че вече се е върнал.

За равнището на науката в миналото, а и за съвременните учени подобни случаи на телепортация не са обясними. Знае се само, че след такива премествания потърпевшите дълго време страдат от силно главоболие, повишено кръвно налягане, учестен пулс. Но как преодоляват разстоянията със собствените си килограми, и до днес си остава неясно. 
чудеса.нет


Тагове:   Остава,   необяснимо,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181147
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол