Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2008 21:15 - "Съквартиранти" на човечеството се крият във водните дълбини?
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 2907 Коментари: 2 Гласове:
0



Моряци съобщават, че из океаните и моретата шетат сребристи кълба и гигантски пури Няколко десетилетия човечеството усилено се занимава със загадките на Космоса и "чепка" темата за извънземния разум и планетите, населявани от него (ако той съществува). Малцина обаче подозират, че най-големите загадки трябва да се търсят на Земята. Но не на сушата, а под водата.
В продължение на 3-4 столетия моряци от търговски и военни кораби разказват, че са

наблюдавали странни явления

- ярки светлини и неидентифицирани обекти под водата. Повечето съобщения се отнасят за акваториите на Персийския и Сиамския залив, Южнокитайско море и Малакския пролив. Случките са невероятни и силно "намирисват" на фантастика. Свидетелите обаче се кълнат, че не измислят, че събитията наистина са се развили така, както ги описват.
През 1963 г. например военноморският флот на САЩ провежда маневри край бреговете на Пуерто Рико. Ученията внезапно спират. Защото хидроакустиците съобщават, че една от подводниците изведнъж напуска позицията си и се втурва да

преследва странна цел

Въпросната цел се движи със скорост 228 км/ч, макар че по онова време нито една субмарина в света не може да развие повече от 83 км/ч. Обектът се изплъзва, маневрирайки в обширен район на дълбочина 6100 м, която превишава 3 пъти пределната дълбочина, достигана от тогавашните подводници.
Американският физик Антъни Сандърсън, посветил много години от живота си на изследване на океанските дълбини, описва в книгата си "Странните морета и океани" необикновено явление, наблюдавано от борда на ледоразбивач в Атлантическия океан. "Внезапно

нещо се "изстреля" от водата и проби ледената покривка

чиято дебелина бе 3 м. Оказа се, че то е огромно сребристо тяло, което изчезна в небето. Видяхме как огромни ледени буци, изхвърлени във въздуха, с грохот падаха в океана. Водата кипеше и бълбукаше и над нея имаше кълба пара."
В бордовия дневник на аржентинския кораб "Навиеро" пък е записано: "20.07.1967 г., 223 км от крайбрежието на Бразилия, 18 ч 15 мин. Офицерът Хорхе Монтоя съобщи, че около кораба се е появил странен обект. Капитанът излезе на палубата и видя сияещ предмет, намиращ се на около 15 м от десния борд. Той имаше формата на пура, а дължината му бе приблизително 36 м.

Излъчваше синьо-бяла светлина

и не оставяше следа след себе си. От него не се чуваше никакъв звук. Не забелязахме нито перископ, нито кула, изобщо нямаше никакви изпъкнали части. Четвърт час мистериозният обект се движи успоредно с "Навиеро" и после съвсем неочаквано се гмурна, мина непосредствено под кораба и бързо изчезна в дълбокото, излъчвайки ярко сияние."
Особено внимание заслужават т.нар. светлинни мелници - огромни ярки образувания в моретата и океаните. Динамиката на въртенето им и техните размери не позволяват този феномен да се обясни със светенето на планктона или други организми. Засега

науката не познава подобни природни явления

На 30.09.1926 г. екипажът на кораба "Чиндва-ра" наблюдава много бързо въртене на светлинни лъчи в посока, обратна на часовниковата стрелка, съпроводено с ярко сияние. Като че ли мощен прожектор осветява района от голяма дълбочина. Научният анализ сочи, че светещите "колела", т.е. въртящите се светлинни лъчи, се намират не на повърхността, а на определена дълбочина. Под тях има дълго тъмно тяло, което променя формата си, преди да изчезне в дълбините.
Според Сандърсън тези явления са резултат от дейността на

високоразвита подводна цивилизация

Той допуска, че "... кръгли или цигарообразни "космически кораби" навярно използват постоянно действащи скенери от радарен тип, чиито лъчи стават видими само в случаите, когато предизвикват луминесценция на миниатюрните едноклетъчни, с които изобилстват топлите морета".
Антъни Сандърсън може би е на прав път. Преди няколко години американски батискаф, снабден с мощни прожектори и чувствителни микрофони и телевизионни камери, се спуска на около 11 000 м в най-дълбокия земен "вир" - Марианската падина в Тихия океан. Няколко часа след потапянето

камерите и микрофоните изведнъж се включват

Специалистите в командния център виждат на телевизионните екрани как в светлината на прожекторите се движат мистериозни големи силуети. От микрофоните се разнасят звуци на стържещо желязо и глухи удари.
Науката тепърва ще наднича в морските и океанските дълбини. Може би там имаме "съквартиранти", за чието съществуване изобщо не подозираме.
Зорница Веселинова



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mikii - Възможно е!
06.02.2008 06:52
Водната площ на Земята е много повече от сушата. Ако искат да се скрият от нас ще го направят на дъното на океана. Интересна статия! ...Дано да се окаже вярно съществуването им!
цитирай
2. анонимен - elsinor
01.04.2008 13:26
със сигурност има подводни цивилизации още в древността моряците са срещали русалки сирени и всякакви такива водни обитатели така че защо да няма нещо на дъното на океана
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181500
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол