Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2008 18:32 - Призраци на магистралата
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 2833 Коментари: 1 Гласове:
0



За да покажат на гостите, че не става въпрос само за догадки, британските власти са поставили табела на пътя А6. На нея пише: "Внимание! Привидения!"

Моля ви, не се смейте! Не че някой сериозно препоръчва да приемаме като чиста монета мистериозните случаи по магистралите, но откъде да знае човек, а току виж в тези истории има капка истина?! Само си представете - качвате стопаджия, говорите си за времето и политиката и изведнъж спътникът ви поглежда с жълти зеници... Сваляте го на първата бензиностанция, а любезният персонал ви разказва за други такива случаи, участниците в които обаче са се разминали я с отхапан палец, я с прегризан гръцмул...
---
Изследователите отдавна са забелязали, че на някои магистрали много по-често се случват аварии, отколкото на други. Служителите на пътните служби обясняват това с употребата на алкохол от шофьорите, с небрежност и надценяване на водителските умения. Какво друго да кажат катаджиите?! Че през магистралата е пребягал призрак?! А друго обяснение за случващото се на някои пътни артерии няма.
През април 1995 г. военният мотоциклетист Дейви ван Йярсвелд се движи по напълно пустото шосе номер 17 в окръга Ориндж (Ню Джърси). Внезапно в аварийното платно се показала млада дама, облечена очевидно не според сезона. Дейвид й предложил да я закара до следващия пункт и момичето с радост се настанило на седалката зад него. Любезният домакин му предложил каска, плеър и слушалки, за да не скучае по време не пътя. След известно време шофьорът се обърнал и видял, че задната седалка е празна. Уплашил се да не би девойката да е изпаднала по време на пътя, но коланът й бил все още пристегнат... Решил, че умората си е казала думата и цялата история му се е присънила.
Историята отново добива актуалност, когато след година друг мотоциклетист - Андре Коетц, на същата дата минава по това шосе и изведнъж усеща, че не е сам на мотора. "Усетих - казва той, - че някой, който седи зад мен, ме прегръща през кръста. После ме чукна по каската и се разкикоти. От страх вдигнах скоростта до над 160 км в час. Изведнъж момичето - защото съм сигурен, че ставаше дума за девойка, изчезна".
Когато разказът на Коетц е публикуван в местния вестник, се намират още седмина шофьори, които са "возили" въпросната дама. Те я описват по един и същи начин, а денят и часът, в който са я качили на стоп, съвпадат. По правило тя ги е придружавала в разстояние на 7-10 км, а после внезапно изчезвала.
Множеството публикации в печата предизвикват писмото на 50-годишния Алекс Хант, който разказва, че на 12 април 1968 г. той и годеницата му Марией Ру пътували с мотоциклет по същото шосе. Влюбените се шегували, смеели си и водачът от разсеяност загубил управлението. Момичето загинало на място. Хант разпознал любимата си в разказите на многобройните жертви, срещали се с призрака й.
Има и случаи, в които привидението изскача като от небитието направо пред колата. Така един английски свещеник, който пътувал по магистралата А6, която съединява централната част на Англия със Северозапада внезапно се натъква на чернокос мъж, изникнал пред колата му. Водачът затворил очи, очаквайки неизбежния сблъсък, но такъв не последвал. Затова пък, след като се успокоил, установил, че окървавената жертва се е лепнала за страничното стъкло - кърви, стене и гледа злобно. Свещеникът изпаднал в ужас и увеличил скоростта с идеята кошмарът да изчезне. Дори му минало през ум, че някой се е пошегувал, като е прикрепил надуваема кукла. Натискайки все повече и повече газта, обаче отчето се врязал направо в крайпътен стълб и едва останал жив. А "онова нещо" изчезнало.
В интерес на истината злополучното шосе А6 съвсем наскоро беше признато като най-гъсто населеното с призраци трасе в Англия. 45% от редовно преминаващите по него пътници твърдят, че са се сблъсквали с явления от свръхестествен характер. Едни били видели ранена жена, летяща над пътя, други - камион-привидение, увличащ останалите коли в канавката. А някои описват "20 сенки без крака, които се придвижват покрай пътя така, сякаш стъпват по вода..." За да покажат на гостите, че не става въпрос само за догадки, местните власти са поставили табела на пътя А6. На нея пише: "Внимание! Привидения!"
Британският журналист Тони Симънс, който е посветил цяло свое изследване на проблема, разсъждава така: "Смятах, че "най-щедри" на призраци ще се окажат селските пътища. - Но А6 беше пълна изненада. Това е пътят, който свързва множество графства, и очевидно се е оказал като попивателна за лошата енергия."
Подобни дадености са установени и в предградието на Манчестър, където шофьорите многократно са забелязвали в крайпътните храсти вперени в тях очи. В един от северните паркове в Лондон също са се явявали призраци на деца. А замъкът Тинтагел в графство Корнуол не може да бъде превърнат в туристически обект само заради досадната стара мома от викторианската епоха, която се явява на всички ергени и ги моли да я вземат за жена.
На североизток от гр. Шефилд има друго шосе, което е прочуто с огромния брой пътно-транспортни произшествия, свързани с привидения. Главен виновник е призракът на монаха. Според легендата послушникът, загърнат в саван, приличащ според очевидците на "сдъфкан чаршаф", търси гроба си, заличен от строителството на същото това шосе.
Полицаите, за които се предполага, че ще оценят трезво събитията, са решили, че ролята на привидението се изпълнява от местен шегаджия и старателно го търсят. Патрулните коли са буквално на всеки 10 метра по пътя. Но майтапчията засега не е засечен. Случвало се е обаче колите да правят резки завои, за да не се сблъскат с неканения гост на магистралата. Докато патрулките надуят сирените, привидението вече се е омело от трасето.
А на шосето край Елмур в щата Охайо в САЩ в нощта срещу 21 март неизменно се явява призракът на мотоциклетист без глава. Мнозина са виждали как привидението с огромна скорост се пренася по моста и се изпарява във въздуха. Местните жители разказват как след края на Първата световна война някой си войник с радост се връщал при любимата си девойка. За да предизвика истински фурор, младежът си бил купил редкия за онези години мотоциклет. Но... момичето не го дочакало. След като узнал за измяната, войникът обезумял от мъка и натиснал докрай газта на мотора си. Лобното му място се оказал мостът. Ударът откъснал главата на нещастника. И днес призракът му ежедневно повтаря това отчаяно и трагично бягство от невярната любов.

segabg.com


Тагове:   магистралата,


Гласувай:
0



1. анонимен - Pobiha me trapki
15.03.2008 18:53
Pobiha me trapki
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 181748
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол