Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2008 11:42 - С духа и енергията на думите можем да променим света
Автор: ve6terkata Категория: Други   
Прочетен: 5119 Коментари: 0 Гласове:
3Учените вече знаят, че водата е като врата към друго измерение и начин за разгадаване на дълбоките тайни на Космоса. Вече знаем, че водата ни учи за финеса на човешката душа и за това, че структурата й се повлиява най-вече от изговорените пред нея думи, от звучалата в близост до нея музика и т. н. Учи ни също и на това, как по този начин тя има силата да променя света. Но това е обект на друга тема на разговор.

В Япония съществува предание, че думите на душата живеят в

един дух, наречен “котодама”, или дух на думите

А нашият Петър Дънов пък смята, че душата е средата, в която се проявява духовният, реалният свят и чрез Словото се извършват всички процеси в човешката душа. Ефектът на преобразуващата сила на думите вече се доказа от изследванията на водата и заснетите в нея кристали от много световни учени и особено от японския професор Масару Емото.

Думите са изява на душата и колкото по-светла е тя, и те са по-чисти и действени. Хората с по-развит дух се радват и на по-добро здраве. Затова и бъдещата медицина ще лекува преди всичко наранената душа, за да може да се излекуват и деформациите на обществото и на света като цяло.

Думите са потвърждение, че всяко едно съществуване е вибрация. Тъй като цялата Вселена е в състояние на вибрация и всяко нещо произвежда своя честота, която е уникална, този факт й става основен закон.

Квантовата механика вече потвърди, че материята не е нищо повече от вибрация и всичко в нея е частици и вълни. Всичко е съставено само от атоми, а всеки атом има ядро с обикалящи около него електрони. А пък числото и видът на тези електрони и техните орбити дават на всяко вещество специфичен комплект на вибрационната честота. Така че

истинската форма е тази на вечно пулсиращото невидимо вибрационно ниво,

а тази отвън, видимата, е илюзорна. Това странно на пръв поглед противоречие, някога изречено от Буда, сега е потвърдено и от съвременната наука. Будистката Мъдрост и Сърце сутра казва: “Това, което може да бъде видяно, няма форма, и това, което не може да бъде видяно, има форма.” Тази основна космическа характерност се отнася не само за материалните обекти, но и за по-фините енергии и явления.
А това, че всичко е в състояние на вибрация, означава също, че всичко произвежда звук и че всяка неповторима честота може да се интерпретира като звук. Това се отнася и за думите. А какво, всъщност, са те? В Стария Завет се казва:

“В началото бе Словото!” т. е.

Словото, думите са съществували преди създаването на Вселената и чрез тях Бог е създал всичко съществуващо.
А впоследствие първите хора са научили думите от природата. Те са разбирали звуците на вятъра, на водата, на животните и, използвайки гласа си, са ги съобщавали помежду си. С течение на времето и с натрупването на културното общуване, речникът им се е обогатявал.
Съответните на определено природно и географско място вибрации са придавали и специфични черти на различните езици. Японският език, например, отразява в прекрасен речник и отделните климатични промени на четирите отделни времеви сезона.

Според Библията, преди Вавилонската кула всички хора са говорели един и същ език, може би, защото, въпреки различното природно обкръжение, основните закони на природата са били едни и същи.

Човекът носи в себе си вселена, изпълнена със застъпващи се честоти и резултатът от това е симфония с космически размери. Съобщението на американското научно списание Natura в тази посока е изумително. В него се казва, че органичната материя, формираща човешките същества, произвежда честота, която може да се представи от звук, достигащ около 570 трилиона херца. А, както знаем, един Hz означава вибрациите за секунда. Значи

хората вибрират 570 трилиона пъти в секунда,

число, което надминава въображението ни и сочи невероятния скрит човешки потенциал.

Вселената се състои от неизброими неща, които се подреждат от най-ниската до най-високата честота. А звуците с еднаква честота резонират и правят резонанс, което доказва, че вибрациите се привличат и си взаимодействат. Хора с еднакви фреквенции, честоти, се привличат, стават приятели. Затова

Любовта е вид резонанс

А най-голямата тайна на японското бойно изкуство се отнася до “победа без битка”, т. е. отбягване на резонанс с врага. Докато чрез любовта, чрез резонанса се стига до най-високите честотни нива, а така и до най-високите човешки способности.

Хората са единствените същества, които могат да резонират с всички други същества и обекти, намиращи се в природата, заради големия си честотен диапазон. Голям дял в него имат и честотите на богатия речников фонд.

Чрез думите, мислите и емоциите можем да неутрализираме всички негативи, като излъчим противоположни на негативните вибрации. В Япония на тази основа вече имат методи за заличаване на звук със звук, на шум с шум и така анулират шума на автомобилите, например. Същото може да се постигне и в чувствата, защото противоположните чувства имат равни по дължина вълни, но различна честота. Така взаимно се неутрализират. Затова омразата трябва да се тушира с кураж, напрежението с концентрация и т. н.
Всички ние сме двулики същества с различни по честотност чувства, но това просто ни прави хора. А като такива имаме и власт да ги владеем, а когато енергията ни е слаба да го постигне, това може да стане с помощта на лечители. Но всеки един от нас може да си бъде сам лечител с два много силни и изпитани метода.Единият е този, който съдейства на водата, която е 70% от нашето тяло, да тече гладко и да я запазва в незамърсено състояние. Другият метод е чрез силата на думите, мислите и чувствата. Чрез тях може да се формират

най-целебните на света лекарства – любов и благодарност

А и най-сигурният имунитет срещу болестите.
Вибрациите на позитивните думи, особено на молитвите и заклинанията, незабавно се предават до всичко около тях. Това става чрез енергията на думите. Според теорията на доктора по биохимия в Кембриджския университет Рупър Шелдрейк, повтаряемостта на едни и същи неща формират морфично поле, т.е. формата на материята и нейният резонанс създават една стабилност, нещо като енергиен план за повтаряне на събитията и явленията. Затова много често злополуките, престъпленията и стихийните бедствия имат склонност да стават серийно. И точно поради това, според д-р Шелдрейк, е така важно да се формира нов светоглед по отношение на света, който не може да видим, света на вибрациите, който вероятно е в един среден диапазон между нашия триизмерен и многоизмерния свят. А по този начин чрез непрекъснатото разпространение на морфичния резонанс във времето и пространството

може да се предизвикат промени по цял свят.

Но затова е необходимо упорито насочване на вниманието ни към всяко нещо с подчертан израз на любов и благодарност, защото всеки един от нас има магическата способност да променя света, да твори живота и събитията. И тъй като всичко в света е взаимно свързано, чрез

основните медии – водата и думите

могат да се предават най-важните послания, водещи до желаните промени. Дори и самото по-често обявяване и изричане на този стремеж довежда до по-бързото постигане на целта, тъй като уникалните вибрационни честоти на думите водят до натрупване на енергия към тези, които ги изричат и тези, които ги слушат. Защото думите, които сме научили от природата, са думите на Самия Създател.

Един съвременен гуру от Япония, който познава силата и ползата на думите, е мастър Нобуо Шиойа. Той е на 101 години и е в изключително спортна и жизнена форма. Изнася лекции, спортува голф, йога. В края на дихателните си упражнения изрича следното твърдение:

“Безкрайната сила на Вселената ще се концентрира и ще донесе истински мир на света!”

Като истински адепт, той не само вярва във възможността на думите и техните духовни частици да творят живот, но и ги изрича с увереност и желание за всеобщо благосъстояние. Необходимо е също силно да се вярва във върховните божествени заръки и обещания. После вярата ражда волята, а тя дава сили за работа, за промяна.

Духът на думите има силата да оказва влияние върху всичко, което съществува и да променя почти незабавно света. А пък обединените от човешката воля на произнесените от много хора по едно и също време думи могат да променят и Вселената.

Мнозина от днешните учени-езотерици, между които и японският професор по алтернативна медицина Масару Емото, смятат, че във формулата на Айнщайн Е = мс2 -
С представлява и съзнанието. И енергията на масата, материята, ще се повиши, ако се удвои силата на духовните способности. Особено, ако всички хора по света повишат съзнанието си. Масару Емото е правил подобни опити с 350 души, които изпълняват мантри, и така изчиствали замърсени водоизточници. Ако много хора се молят и пеят духовни псалми и химни, могат да създадат и мощен звуков резонанс, близък до честотите на ултразвука. А той има възможност да разлага отрови, като диоксина във водата, за което е нужен 1,100 кНz ултразвук. А с още по-голям успех той би разложил мисловната отрова, наречена империл.

Но тази възможност, дадена ни от небето, е свързана и с нашата изключително голяма отговорност да пречистим първо душите и сърцата си, а после и водата на нашата планета, която отразява и препраща техните вибрации към Вселената. И тъй като чистотата и красотата са заразителни, очиствайки себе си, пречиствайки “черния дроб” на Слънчевата система – Земята, веригата от любов ще се предава безспир.

Лияна ФЕРОЛИ


Тагове:   можем,


Гласувай:
3
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ve6terkata
Категория: Други
Прочетен: 162268
Постинги: 59
Коментари: 39
Гласове: 859
Архив
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Блогрол